Generhvervelse

Hvis du har fået frakendt dit kørekort og gerne vil have det igen

Hvis du har fået frakendt dit kørekort og gerne vil have det igen, skal kortet generhverves og har du fået ubetinget eller betinget frakendt dit kørekort, skal du bestå en køreprøve, for at få det igen.

Efter fire til fem måneder før din frakendelse udløber, kan du gennem Borgeservice ansøge om generhvervelse af kørekortet.

Borgerservice sender så din ansøgning til Politiet til videre godkendelse og du vil herefter modtage den med posten. Du kan komme til teoriprøve, 3 måneder før frakendelsestiden udløber og den praktiske prøve en måned før. Du vil få tilsendt dit kørekort med posten.

Har der været alkohol indblandet i frakendelsen, skal du deltage i et A/T kursus. Kurset er obligatorisk og skal være gennemført, før den kontrollerende køreprøve kan aflægges.

Den bedste måde at finde et kursus der passer dig geografisk, er at google det. Når du har dit kursusbevis, skal du gå til Borgerservice og få det stemplet ind i din ansøgning om kørekort, og derefter er du klar til at gå til teoriprøve.